Postuar ne 20.12.2020

Kompania numër një në botë e shitjes së kafesë, Starbucks, është një kompani amerikane me mbi 32,600 pika të veta dhe të licencuara në më shumë se 80 vende. Kompania ofron kafe dhe ushqim, si dhe fara të pjekura, pajisje kafeje dhe çajra.

Ajo gjithashtu shpërndan kafe të paketuar dhe shërben kafe, çaj, lëngje dhe ëmbëlsira, përmes dyqaneve të veta dhe zinxhirëve të dyqaneve ushqimore nënmarkat Starbucks dhe Teavana përmes partneritetit me Nestle të Aleancës Kafene Globale.  Starbucks gjithashtu shet pije, akullore dhe pije alkoolike përmes partneriteteve me Pepsi, Anheuser-Busch, Tingyi dhe Arla.