Postuar ne 20.12.2020

Merck është një kompani amerikane që prodhon barna për një sërë sëmundjesh, nga hipertensioni deri te kanceri.

Produktet kryesore të gjigantit farmaceutik përfshijnë ilaçin e kancerit Keytruda, ilaçet e diabetit Januvia dhe Janumet, vaksinën HPV Gardasil dhe vaksinat e fëmijëve ProQuad, M-M-R II, Varivax.

Përveç kësaj, Merck bën vaksina për fëmijë dhe të rritur për sëmundje të tilla siç janë: fruthi, shytat, rubeola, varicela dhe pneumonia, si dhe farmaceutikë veterinarë përmes Merck Animal Health. Kompania gjithashtu ofron shërbime analitike dhe klinike për sektorin shëndetësor.