Postuar ne 20.12.2020

Intel është një nga prodhuesit më të mëdhenj të çipave në botë. Kompania dizajnon dhe prodhon mikroprocesorë për tregjet globale të kompjuterëve personalë dhe qendrave për të dhëna.

Intel është një pionier në arkitekturën e mikroprocesorit x86 , është i njohur për kartat e rrjetit WLAN dhe CPU-në si dhe për memorien flash të integruar. Për shkak të përdorimit të reduktuar të kompjuterëve personalë, kompania gjithnjë e më shumë po përqendrohet në Cloud, Internet of Things, memorie, inteligjencë artificiale dhe industrinë e automobilave.